Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 

      Oorzaken

      Stress-incontinentie

      Aandrang-incontinentie

      Zwangerschap

      Menopauze

      Bekkenbodemspieren

      Train je spieren

      Andere oplossingen


      Links

      Contact


   

Stress-incontinentie
Laten we beginnen om een misverstand uit de weg te ruimen. Stress-incontinentie heeft niets met stress te maken. De term 'inspannings-incontinentie' zou eigenlijk een stuk beter zijn. Deze vorm van urineverlies manifesteert zich namelijk juist op die momenten.

Door hoesten, niezen, lachen, tillen, traplopen of springen, neemt de druk in de buik toe. Dat geeft ook druk op de blaas, waardoor u ongewild urine kunt verliezen. Ook bij overgewicht neemt de druk op de blaas toe.

Goed te behandelen
Stress-incontinentie is urineverlies op momenten dat je je inspant. Als je iets tilt, als je sport, als je vrijt. Van alle vormen van ongewild urineverlies is het de meest voorkomende. Het is tegelijkertijd ook een vorm van urineverlies die het beste te behandelen is.

Oefeningen doen
Stress-incontinentie wordt in vrijwel de meeste gevallen veroorzaakt door verslapte of uitgerekte bekkenbodemspieren. Het dagelijks doen van oefeningen kunnen hier vaak goed tegen helpen.

Medicijnen
Laat evenwel duidelijk zijn dat alleen het doen van oefeningen in lang niet alle gevallen voldoende is om stress-incontinentie op te lossen. In dat geval kunnen medicijnen of zelfs een operatieve ingreep uitkomst bieden. Maak een afspraak met je huisarts om het probleem, en de mogelijke oplossingen te bespreken.


Copyright - Privacybeleid