Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 

      Oorzaken

      Stress-incontinentie

      Aandrang-incontinentie

      Zwangerschap

      Menopauze

      Bekkenbodemspieren

      Train je spieren

      Andere oplossingen


      Links

      Contact


   

Zwangerschap
Veel vrouwen krijgen voor het eerst met urineverlies te maken tijdens de zwangerschap. Deze vorm van urineverlies verdwijnt meestal weer kort na de bevalling.

Voor veel vrouwen is het een schok als ze tijdens de zwangerschap ontdekken dat ze geen volledige controle meer hebben over hun sluitspier. Vaak leidt dit tot angst en onzekerheid. Bovendien zijn veel vrouwen bang dat ze de rest van hun leven met dit probleem zitten opgescheept. In verreweg de meeste gevallen is dat niet zo.

Hormonen
Ongewild urineverlies tijdens de zwangerschap is iets waar vrijwel alle vrouwen in meer of mindere mate mee te maken hebben. Door vrouwelijke hormonen die in de zwangerschap worden aangemaakt verslapt de sluitspier. Daardoor kun je moeilijker je plas ophouden.

Wanneer je al wat verder bent in de zwangerschap krijg je bovendien te maken met een kindje dat de blaas van zijn plaats drukt. Het gewicht van de baby oefent daarnaast nog een enorme druk uit op de bekkenbodem.

Na de bevalling
Ook na de bevalling hebben veel vrouwen een gebrekkige controle over hun blaas. Geen wonder: er is een heel kind door de bekkenbodemspieren heen geperst. Die spieren zijn daardoor erg uitgerekt. De bekkenbodemspieren moeten zich herstellen. Het duurt een tijdje voordat alles weer normaal functioneert.


Copyright - Privacybeleid